Roztopiony smalec

Roztopiony smalec

gastronomia 05 lipca 20100,00Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 20 Gotowanie: 30 minutPustyWegetarianizmSKŁADNIKI NA 20 PORCJIpieprz czarny – 6 groszkówsól – 1 łyżeczka.świeży smalec – 500 gliść laurowy – 1 szt.cebula – 1 cebulakolendra – 1 pęczek Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Smalec pokroić na kawałki. Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.

Krok 2

Smalec i cebulę włożyć do rondla i podgrzewać na bardzo małym ogniu, aż smalec całkowicie się rozpuści. Dodać liść laurowy, sól, pieprz i kolendrę, podgrzewać przez 2 minuty. Przykryj i odstaw na 10 minut.

Krok 3

Smalec przecedzić przez drobne sito do miski. Lekko ostudzić i rozlać do małych pojemników. Gdy smalec stwardnieje, przykryj pojemniki plastikowymi pokrywkami i przechowuj w lodówce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja