Pastylka z gruszek, jabłek lub śliwek
Marina 31 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Wszelkie owoce i jagody można doskonale zamienić w pianki w domu. Świetna alternatywa dla słodyczy. Zamiast cukru można użyć miodu, ale do słodkich owoców nie potrzeba ani miodu, ani cukru.
Złożoność: łatwo Kalorie: 49,90 kcal/porcja Porcje: 6 Gotowanie: 14 godz Dodać. czas: 15 minut Używany: 0,55 g/0,64 g/11,96PustySKŁADNIKI NA 6 PORCJIgruszki 1 kgsezam (opcjonalnie)miód (opcjonalnie) Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Obierz umyte owoce i zetrzyj je. W razie potrzeby dodaj miód i nasiona sezamu. Układać na specjalnej blaszce do suszenia, uprzednio natartej olejem roślinnym (aby pianka była łatwiejsza do usunięcia) lub na blasze do pieczenia, uprzednio pokrytej matą silikonową.
Krok 2
Piec w suszarce w temperaturze 55 stopni przez 12-14 godzin lub w piekarniku w tej samej temperaturze. Ostrożnie zwiń gotową piankę marshmallow w tubę i pokrój ją.
Krok 3
Możesz umieścić pianki w słoikach i przechowywać hermetycznie zamknięte. Lub zawiń go w papier prezentowy i podaruj znajomym!
UWAGA DO GOSPODARKI
Możesz zapakować pianki i przechowywać je w folii spożywczej w lodówce.