Zupa krem ​​z rzymsko-groszkowej

Do przepisu

Cóż za piękny zielony kolor – prawdziwy znak wiosny. Zupę przygotowuje się szybko i łatwo. Świetnie komponuje się z grzankami z bagietki zapiekanymi w piekarniku z serem.

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 30 minutMikserGotowanieKolacjaŻurekSałatkaZupaŻurekWegetarianizm: laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJI1 duża główka sałaty rzymskiej lub 2 mniejsze2 średnie ziemniaki300 g mrożonego zielonego groszku1 duża cebula200 g gęstej śmietanki1 łyżka. l. oliwa z oliwek i masłosól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ziemniaki i cebulę obieramy i drobno siekamy. Smaż cebulę w rondlu o grubym dnie z mieszanką masła i oliwy z oliwek, aż uzyska jasnozłoty kolor, około 5 minut.

Krok 2

Włóż ziemniaki, zalej 800 ml wrzącej wody, ponownie zagotuj, dodaj sól i pieprz, gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

Krok 3

Dodać groszek, gotować 3 minuty. Dodać porwaną rzymską rzymską, zatopić w bulionie i pozostawić do więdnięcia, 2-3 minuty.

Krok 4

Wlać śmietanę, lekko podgrzać (nie gotować!). Zmiksuj na gładką masę i podawaj.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja