Zielony sos na zimę
Lilija Żurina 26 sierpnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 38,91 kcal/porcja Porcje: 15 Używany: 2,16 g/0,23 g/6,71MikserBez obróbki cieplnejPustyPrzekąskaSKŁADNIKI NA 15 PORCJIpietruszka i koperek 0,5 kgczosnek 4 szt.papryka 4 szt.pomidory 4 szt.sól 3 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj warzywa i dobrze wysusz.
Krok 2
Ubić blenderem (rozdrabniaczem), najlepiej w częściach. Pomidory pomagają posiekać masę.
Krok 3
Dodać sól, wymieszać.
Krok 4
Gotowy sos przełóż do suchego słoika, zamknij pokrywkę i włóż do lodówki. Trwa całą zimę.
UWAGA DO GOSPODARKI
Można dodawać do majonezu, kwaśnej śmietany, zup, gulaszy itp.