Zielony sos na zimę

Zielony sos na zimę

Lilija Żurina 26 sierpnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzZielony sos na zimę Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 38,91 kcal/porcja Porcje: 15 Używany: 2,16 g/0,23 g/6,71MikserBez obróbki cieplnejPustyPrzekąskaSKŁADNIKI NA 15 PORCJIpietruszka i koperek 0,5 kgczosnek 4 szt.papryka 4 szt.pomidory 4 szt.sól 3 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj warzywa i dobrze wysusz.

Krok 2

Ubić blenderem (rozdrabniaczem), najlepiej w częściach. Pomidory pomagają posiekać masę.

Krok 3

Dodać sól, wymieszać.

Krok 4

Gotowy sos przełóż do suchego słoika, zamknij pokrywkę i włóż do lodówki. Trwa całą zimę.

UWAGA DO GOSPODARKI

Można dodawać do majonezu, kwaśnej śmietany, zup, gulaszy itp.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja