Tworzenie Dżemu Truskawkowego w Wolno Gotującej Kuchence: Przepis Krok po Kroku

Dżem truskawkowy w powolnej kuchence

Dżem truskawkowy w powolnej kuchence Do przepisu

Przepis na dżem truskawkowy w powolnej kuchence przyda się tym, którzy zawsze przygotowują wiele różnych przygotowań na zimę. Dzięki temu urządzeniu możesz ułatwić sobie życie! Co mamy na myśli? Że dżem na pewno nie przypali się w powolnej kuchence i „nie ucieknie”. W ten sposób możesz jednocześnie robić inne rzeczy, tylko od czasu do czasu usuwając pianę z powierzchni jagód gotujących się w syropie. Rezultatem będzie doskonały dżem truskawkowy, którego smak docenią bliscy i goście.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 10:00MulticookerPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘtruskawki – 1 kg cukier – 1,2 kg Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar, truskawki i cukier. Posortuj jagody, usuwając pomarszczone lub uszkodzone, pozostałe dokładnie opłucz zimną bieżącą wodą i osusz, rozkładając je na papierowym ręczniku.

Dżem truskawkowy w powolnej kuchence
Dżem truskawkowy w powolnej kuchence ()

Krok 2

Usuń łodygi i działki z truskawek. Przełóż jagody do miski multicookera. Dodać cukier i pozostawić pod czystym ręcznikiem na noc (8-10 godzin).

Dżem truskawkowy w powolnej kuchence
Dżem truskawkowy w powolnej kuchence ()

Krok 3

Rano sprawdź stan truskawek. Jagody powinny dawać dużo soku, w którym rozpuści się prawie cały cukier. Wybierz tryb urządzenia „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C.

Dżem truskawkowy w powolnej kuchence
Dżem truskawkowy w powolnej kuchence ()

Krok 4

Nie przykrywając wolnowaru, zagotuj truskawki w syropie. Gotuj około 30 minut, okresowo usuwając pianę. Nadal nie powinieneś zamykać multicookera!

Dżem truskawkowy w powolnej kuchence
Dżem truskawkowy w powolnej kuchence ()

Krok 5

Przygotuj słoiki i pokrywki na dżem. Dokładnie umyj odtłuszczaczem lub sodą oczyszczoną. Napełnij słoiki wodą prawie do samej góry. Sterylizuj w kuchence mikrofalowej przez 2-3 minuty. Wyłóż na ręczniki papierowe i pozostaw do wyschnięcia. Pokrywy można po prostu ugotować.

Dżem truskawkowy w powolnej kuchence
Dżem truskawkowy w powolnej kuchence ()

Krok 6

Gorący dżem truskawkowy wlać do przygotowanych, suchych słoików i zwinąć pokrywki. Wyłożyć na podwójnie złożony ręcznik i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Dżem truskawkowy w powolnej kuchence
Dżem truskawkowy w powolnej kuchence ()

PRZYDATNE RADY

Dżem truskawkowy najlepiej przygotować ze średniej wielkości jagód. Duże najprawdopodobniej rozpadną się w trakcie gotowania, co nie będzie miało najlepszego wpływu na wygląd potrawy.

PRZY OKAZJI

Jeśli naprawdę nie wiesz, jak zrobić dżem truskawkowy, bo nigdy wcześniej tego nie robiłeś, koniecznie sprawdź nasz przepis. Będziesz bardzo zadowolony z rezultatu! Zaletą multicookera jest to, że dba o wszystkie szczegóły, dzięki czemu możesz skupić się na procesie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja