Stół wielkanocny w europejskim stylu
gastronomia 10 kwietnia 2023 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz
Symbolem Wielkanocy w Europie jest zając, dlatego jego figurkę często można spotkać w świątecznych dekoracjach wraz z tradycyjnymi wielobarwnymi jajkami. Miłośnicy demokratycznego stylu mogą świętować Wielkanoc po europejsku, stosując się do naszych zaleceń.
Tradycje europejskie
Stół bufetowy
Po pierwsze, na tego typu uroczystości bardziej odpowiedni jest stół w formie bufetu, na którym wszyscy goście mogą zabrać dokładnie te przekąski i napoje, które im się podobają. Po drugie, przygotuj dania w małych porcjach, które można wygodnie jeść z dala od stołu. Tak więc tradycyjne ciasto wielkanocne zamienia się w różnorodne urocze babeczki ozdobione czekoladowymi jajkami…
Tradycyjne ciasto wielkanocne można zamienić w różnorodne urocze babeczki
…a kolorowe jajka na twardo okazują się ciasteczkami w wielokolorowej polewie. Podawaj je w stylowym drewnianym pudełku z desek wraz z innymi smakołykami, przyborami kuchennymi i serwetkami. I oczywiście udekoruj stół szeroką gamą figurek królików, nawet tych wykonanych własnoręcznie – wystarczy przykleić uszy i oczy do wazonu lub szklanki.
Pisanki można zastąpić ciasteczkami wielkanocnymi
Demokratyczna zastawa stołowa i eleganckie wianki ze świeżych kwiatów
Do dużego ozdobnego słoiczka z kranikiem wlej pikantną herbatę lub lemoniadę i umieść w niej szklanki z wielobarwnego szkła. Dekorację pokoju możesz dopełnić eleganckimi wiankami z gałązek ze świeżymi kwiatami na ścianach – świeżo i pięknie!
Napoje w ozdobnych puszkach i kolorowe dania – całkiem europejskie
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #Wielkanoc #Wielkanocny stółPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych