Smoothie z awokado, bananem i nasionami chia
gastronomia 17 kwietnia 2021 r3,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Koktajle to niezwykle pożywny napój. Można go wymieszać z granolą lub posiekanymi owocami i zjeść na śniadanie. Możesz też użyć go jako zdrowej przekąski. Najważniejsze jest, aby używać jak najbardziej naturalnych produktów, ale jeśli nie możesz czegoś znaleźć, zawsze możesz znaleźć alternatywę.
Złożoność: przeciętny Kalorie: 344,38 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 20 minut Używany: 8,48 g/20,99 g/29,20MikserBez obróbki cieplnejŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaDrinkPochlebcaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJI3 łyżki. l. nasiona chia750 ml mleka migdałowego280 g borówek2 małe banany1/2 awokado1 łyżka. l. syrop z agawy1 łyżeczka ekstrakt waniliowyszczypta cynamonu225 g kruszonego lodu Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
W blenderze połącz nasiona chia i mleko migdałowe. Pozostaw na 10 minut.
Krok 2
Dodaj wszystkie pozostałe składniki oprócz lodu i ubijaj przez 2 minuty. Dodaj pokruszony lód, ubijaj przez kolejne 1-2 minuty.
Krok 3
Wlej smoothie do szklanek i podawaj.
PRZY OKAZJI
Jeśli nie możesz znaleźć nasion chia, często zastępuje się je nasionami lnu. Syrop z agawy można zastąpić syropem z topinamburu lub zwykłym miodem. Jeśli nie możesz znaleźć jagód, staraj się wybierać jagody, na które jest sezon.