Pyszne lecho z cukinii

Pyszne lecho z cukinii

Tatiana Neblandinka 27 sierpnia 20155,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzLecho z cukinią Do przepisu

Z tych produktów można uzyskać 4 litry gotowego lecho.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1KonserwowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukinia – 3 kgpapryka – 0,5 kgcebula – 0,5 kgpomidory – 0,5 kgmarchewka – 0,5 kgczosnek – 1 głowapapryka ostra – 1/2 strąka (1 strąk dla tych, którzy lubią „ostrzej”)olej słonecznikowy – 250 gsól – 2 łyżki. l.cukier – 7 łyżek. l.ocet winny 6% – 3 łyżki. l.gałązka pietruszki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cebulę pokroić w kostkę, dusić na oleju roślinnym na patelni, aż będzie miękka.

Krok 2

Zetrzyj marchewki na grubej tarce i gotuj na wolnym ogniu na oleju roślinnym, aż będą miękkie.

Krok 3

Zmiel pomidory w maszynce do mięsa.

Krok 4

Paprykę pokroić w paski.

Krok 5

Młodą cukinię pokroić w kostkę, nie obierając ze skóry.

Krok 6

Posiekaj czosnek.

Krok 7

Wlać pozostały olej roślinny do dużego rondla lub kotła, włożyć wszystkie przygotowane warzywa, dodać sól i cukier.

Krok 8

Stopniowo podgrzewaj i mieszaj, doprowadzaj warzywa do wrzenia.

Krok 9

Dodaj ocet.

Krok 10

Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 30-40 minut, od czasu do czasu mieszając warzywa.

Krok 11

Na minutę przed przygotowaniem lecho dodajemy drobno posiekane liście pietruszki bez ogonków.

Krok 12

Gotowe lecho po sterylizacji szybko przełóż do ciepłych słoików i zamknij je pokrywkami.

Krok 13

Odwróć słoiki do góry dnem i przykryj kocem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja