Przystawka z ostrą papryką
Elena Szaszkina 27 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Ognista przekąska dla poszukiwaczy mocnych wrażeń.
Złożoność: łatwo Kalorie: 61,00 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 40 minut Używany: 1,49 g/3,63 g/6,35Dusząc się, marniejącPustyPrzekąskaWegetarianizm: OvoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIostra papryka – 400 gpomidory – 4 szt.czosnek – 1 głowaolej roślinny – 2 łyżki. l.sól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Odetnij ogonki papryki, pozostaw nasiona i błony, a pomidory pokrój w duże kawałki.
Krok 2
Przełóż paprykę, pomidory i czosnek przez maszynę do mięsa.
Krok 3
W rondlu rozgrzać olej, wlać mieszaninę i dusić pod otwartą pokrywką, aż uzyska konsystencję gęstego sosu. Fajny. Można przechowywać w słoiczku w lodówce.
Krok 4
Smacznego!