przecier jagodowy

przecier jagodowy

gastronomia 19 listopada 2013przecier jagodowyprzecier jagodowy Do przepisu

Każdy z przygotowanych słoików z jagodami, truskawkami i porzeczkami będzie bardzo przyjemny do otwarcia zimą.

Złożoność: łatwo Kalorie: 176,58 kcal/porcję Porcje: 9 Gotowanie: 30 minut Używany: 0,24 g/0,10 g/43,41MikserRobot kuchennyPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 9 PORCJINa puree z truskawek:1 kg poziomek 2 kg najlepszego cukruNa puree z porzeczek:1 kg czarnych porzeczek 1,5 kg najlepszego cukruNa puree z jagód:1 kg jagód 1,5 kg najdrobniejszego cukru Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

W przypadku puree z jagód posortuj jagody, ostrożnie usuwając wszystkie liście i gałązki. Nie myj jagód. Przygotowane jagody włóż do blendera lub robota kuchennego.

Krok 2

Zacznij ubijać jagody. Gdy mieszanina stanie się mniej więcej jednorodna, cienkim strumieniem wsypujemy cukier do blendera lub robota kuchennego. Całkowicie jednorodną mieszaninę umieścić w wysterylizowanych słoikach, w razie potrzeby pasteryzować i zamknąć.

Krok 3

Aby przygotować puree z porzeczek, posortuj jagody, ostrożnie usuwając wszystkie liście i gałązki. Za pomocą nożyczek do paznokci odetnij puszyste wierzchołki porzeczek.

Krok 4

Przygotowane porzeczki włóż do blendera lub robota kuchennego. Zacznij ubijać jagody. Gdy mieszanina stanie się mniej więcej jednorodna, cienkim strumieniem wsypujemy cukier do blendera lub robota kuchennego. Jednorodną mieszaninę przełożyć do wysterylizowanych słoików, w razie potrzeby pasteryzować i zamknąć.

Krok 5

Aby przygotować puree z truskawek, posortuj jagody, ostrożnie usuwając liście i gałązki. Przygotowane truskawki włóż do blendera lub robota kuchennego.

Krok 6

Zacznij ubijać jagody. Gdy mieszanina stanie się mniej więcej jednorodna, cienkim strumieniem wsypujemy cukier do blendera lub robota kuchennego. Całkowicie jednorodną mieszaninę umieścić w wysterylizowanych słoikach, w razie potrzeby pasteryzować i zamknąć.

UWAGA DO GOSPODARKI

Niepasteryzowane słoiki z przecierami jagodowymi przechowuje się tylko w lodówce!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja