Pomidory konserwowe z burakami

Pomidory konserwowe z burakami

gastronomia 22 czerwca 20110,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdziałnieokreślonyKomentarz2303.jpg Do przepisu

Oryginalną mieszankę pomidorów, buraków i marchwi konserwujemy w taki sam sposób, jakbyśmy zwijali same pomidory. Nic skomplikowanego.

Złożoność: łatwo Kalorie: 43,00 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 15 minutKonserwowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1,2 kg pomidorów1 litr wody3-4 gałązki ziół do smakuczosnek – 2 ząbki1/3 ostrej papryki2 małe burakimarchewki – 1 szt.esencja octowa – 1 łyżeczka.cukier – 2 łyżki.sól – 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj pomidory i nakłuj każdy owoc. Włóż do miski, zalej wrzącą wodą i odstaw na 10 minut, następnie odcedź wodę.

Krok 2

Umyj warzywa. Nie siekając, ułóż razem z ostrą papryką i obranymi ząbkami czosnku na dnie wysterylizowanego słoika.

Krok 3

Buraki i marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pomidory umieszczamy w słoiku na przemian z burakami i marchewką.

Krok 4

Zagotuj 1 litr wody, dodaj sól, cukier i esencję octową. Wlać wrzący roztwór do pomidorów. Zamknij słoik. Gdy konserwa ostygnie, przechowuj ją w chłodnym, ciemnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja