Papryka faszerowana (marynaty)

Papryka faszerowana (marynaty)

Brunatnożółty 19 października 2013 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 25 Gotowanie: 1 godzinaKuchnia ormiańskaKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 25 PORCJIzielona papryka – 2,5 kgkapusta – 1 średnia główkamarchewki – 2 szt.papryka ostra papryka – 1 szt.czosnek – 1 głowagroszek słodki – 5 ziarenwoda – 2 lcukier – 100 gsól – 150 gocet jabłkowy lub winny – 250 golej roślinny e – 100 gpietruszka – 1 pęczek Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Kapustę pokroić w paski, marchewkę zetrzeć na grubej tarce, drobno posiekać ostrą paprykę i czosnek. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Dodać trochę soli i rozetrzeć całe nadzienie rękami. Usuń łodygę z papryki, nie niszcząc integralności samego owocu, usuń nasiona i napełnij kapustą. Ugotuj vrla. Gdy się zagotuje, dodaj sól, cukier, olej i ocet. Ponownie zagotuj i powstałą marynatą zalej paprykę umieszczoną w słoiku. Po 3-4 dniach papryka jest gotowa. Można przechowywać do zimy w chłodnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja