Mus czekoladowy z piankami marmoladowymi i marmoladą

Mus czekoladowy z piankami marmoladowymi i marmoladą

gastronomia 24 stycznia 2024 rMus czekoladowy z piankami marmoladowymi i marmoladąMus czekoladowy z piankami marmoladowymi i marmoladą Do przepisu

Musy to korzystna dla obu stron opcja na świąteczny stół deserowy. Mus ten przygotowuje się bardzo szybko, ale czekolada do niego musi być wysokiej jakości, z dużą zawartością kakao.

Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 3 godzinyChłodzenieDeserWegetarianizm: laktoWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetUrodzinyŚwięto dzieciNowy RokBoże NarodzenieSKŁADNIKI NA 6 PORCJI400 g gorzkiej czekolady (70–80% kakao) 350 ml śmietanki 30–38% tłuszczu 100 g małych pianek marshmallow 150 g plasterków pomarańczy marmolada świeże jagody do podania Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Marmoladę pokroić w małe kwadraty. Jeśli pianki są duże (ponad 1,5 cm), pokrój je na 2-4 kawałki.

Krok 2

Czekoladę drobno posiekaj piłą i włóż do żaroodpornej miski. Śmietankę zagotować, wlać do niej czekoladę i poczekać, aż się rozpuści. Mieszaj, aż będzie gładka i ostudzona, 10 minut.

Krok 3

Do masy czekoladowej dodaj pianki i marmoladę. Przełożyć do szklanek, przykryć folią i wstawić do lodówki na 3–24 godziny. Przed podaniem udekorować jagodami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja