Mostarda morelowa

Mostarda morelowa

Yuna 20 września 2020 r5.00(3)Dodaj do ulubionychUdziałMostarda morelowaMostarda morelowaMostarda morelowaMostarda morelowaMostarda morelowa Do przepisu

Ojczyzną Mostardy są północne Włochy. Trzy niezachwiane składniki mostardy to cukier, musztarda i owoce; cała reszta zależy od wyobraźni kucharza. Ta musztarda owocowa jest doskonałym dodatkiem do serów, smakuje ze świeżą bagietką, a jeśli nie jest rozgotowana, można ją dodać do dodatku do mięsa wieprzowego lub drobiowego. Zrobiłam z jednej trzeciej wymienionych składników.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 50 minut Dodać. czas: 10 minutGotowanieKuchnia włoskaKolacjaPustySos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmUrodzinyNowy RokSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘmorele 1,5 kgmusztarda z ziarnami (gotowa) 80 gmusztarda sucha (proszek) 3 łyżki.nasiona gorczycy 2 łyżki.sól 2 łyżeczki.cukier 2 szklankiocet jabłkowy 6% 150 grwoda 1 szklankapapryczka chili 1 szt. lub do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj niezbędne składniki. Umyj morele i usuń pestkę.

Krok 2

Morele pokroić na kawałki. Zmiel papryczkę chili.

Krok 3

Połącz wszystkie składniki oprócz moreli w rondlu. Postaw na małym ogniu i mieszaj, aż cukier się rozpuści.

Krok 4

Kawałki moreli włóż do rondelka z syropem musztardowym. Mieszaj i gotuj na małym ogniu przez 20-40 minut, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Morele się zagotują, a mostarda zgęstnieje.

Krok 5

Mostardę rozłóż do wysterylizowanych słoików. Przechowywać w lodówce. Pełny smak nabierze za kilka tygodni. W celu długotrwałego przechowywania mostardę należy wysterylizować.

UWAGA DO GOSPODARKI

Zamiast moreli można użyć brzoskwiń lub nektarynek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja