Marynowane cytryny

Marynowane cytryny

gastronomia 09 lutego 2015 r Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 4 godzinyMarynowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJI4 małe cytryny 1–2 małe laski cynamonu 2 liście laurowe 4 ziarna czarnego pieprzu 3 łyżki. l. oliwa z oliwek 3 łyżki. l. drobna sól morska Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umieść cytryny w misce i zalej ciepłą wodą, aż cytryny zostaną całkowicie pokryte. Dodaj 1 łyżkę. l. sól i pozostaw na 30 minut, aby skórka zmiękła.

Krok 2

Cytryny przekrój na cienkie połówki i włóż do miski. Posypać 2 łyżkami. l. sól. Ziarna pieprzu rozgniatamy tłuczkiem, laski cynamonu połamujemy na kilka kawałków, dodajemy do cytryn wraz z liściem laurowym. Pozostaw na 3-4 godziny.

Krok 3

Opłucz cytryny pod zimną wodą, aby usunąć nadmiar soli. Postaw rondelek z oliwą z oliwek na średnim ogniu, dodaj cytryny i smaż, delikatnie mieszając, przez 5-7 minut. Dodaj około ¼ szklanki wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj cytryny, aż staną się półprzezroczyste, a skórka miękka. Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja