Marmolada gruszkowa z wanilią

Marmolada gruszkowa z wanilią

gastronomia 22 czerwca 20075.00(1)Dodaj do ulubionychUdział3527.jpg Do przepisu

Marmolada to doskonały preparat na zimę, świetnie sprawdzi się na śniadanie z grzanką lub twardym serem. Marmoladę można dodawać do wszelkich słodkich wypieków.

Złożoność: łatwo Kalorie: 327,11 kcal/porcję Porcje: 7 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 1,02 g/0,64 g/79,54PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 7 PORCJI1,5 kg dojrzałych gruszek księżnej400 g cukru2 laski wanilii40 g galaretki jabłkowej na agarze Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Gruszki umyć, obrać, pokroić na 4 części. Usuń rdzeń wraz z otaczającymi go zgrubieniami.

Krok 2

Przygotowane gruszki pokroić w paski lub zetrzeć na grubej tarce, włożyć do głębokiej miski, dodać cukier, przykryć i odstawić do lodówki na 4–5 godzin.

Krok 3

Laskę wanilii przekrój wzdłuż na pół i rozgnieć nożem.

Krok 4

Gruszkę i cukier wrzucamy do rondelka, zalewamy szklanką zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Dodać wanilię i gotować na małym ogniu przez 40 minut. za 5 minut Galaretkę dodać przed końcem gotowania.

Krok 5

Zawartość patelni przełożyć do suchych, wysterylizowanych słoików, do każdego wkładając połówkę laski wanilii. Zamknąć pokrywkami, ostudzić i przechowywać w lodówce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja