Lekko solone pomidory

Lekko solone pomidory

Yuna 05 października 2019 r5.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałLekko solone pomidory Do przepisu

Klasyczna rosyjska sezonowa przekąska, gdy znudzą Ci się zwykłe pomidory.

Złożoność: łatwo Kalorie: 69,97 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 72 godz Dodać. czas: 15 minut Używany: 2,09 g/0,34 g/15,31Bez obróbki cieplnejKuchnia rosyjskaKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 10 PORCJIpomidory 1,5 kgwoda 1,5 lsól 4 łyżki.cukier 4 łyżki.koperek (parasole) 2 sztczosnek 1 główkanatka pietruszki 3 gałązkibazylia 3 gałązkiostra papryka 0,5 szt.liść chrzanu 1 szt.liść czarnej porzeczki 3-4 szt.liść wiśni 5 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj solankę do pomidorów. Rozpuścić sól i cukier w wodzie, doprowadzić do wrzenia i ostudzić.

Krok 2

Aby pomidory były smaczne, weź wszystkie aromatyczne zioła, które znajdziesz w ogrodzie. Skład nie jest ważny. Na patelnię włóż chrzan, liście porzeczki i wiśni, gałązki pietruszki, koperek, ząbki czosnku, liść laurowy i ostrą paprykę.

Krok 3

Rozłóż pomidory na warzywach, które należy kilka razy nakłuć wykałaczką w pobliżu łodygi. Ostudzoną solanką zalewamy pomidory. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 1-1,5 dnia. Wtedy możesz spróbować. Następnie przechowywać w lodówce.

UWAGA DO GOSPODARKI

Ponieważ nadzienie jest słone, takie pomidory trwają nie dłużej niż tydzień, po czym nie są już lekko solone.

PRZYDATNE RADY

Aby uzyskać równomierne solenie, zaleca się przyjmowanie pomidorów tej samej wielkości.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja