Lekko solone pomidory
Yuna 05 października 2019 r(1)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu
Klasyczna rosyjska sezonowa przekąska, gdy znudzą Ci się zwykłe pomidory.
Złożoność: łatwo Kalorie: 69,97 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 72 godz Dodać. czas: 15 minut Używany: 2,09 g/0,34 g/15,31Bez obróbki cieplnejKuchnia rosyjskaKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 10 PORCJIpomidory 1,5 kgwoda 1,5 lsól 4 łyżki.cukier 4 łyżki.koperek (parasole) 2 sztczosnek 1 główkanatka pietruszki 3 gałązkibazylia 3 gałązkiostra papryka 0,5 szt.liść chrzanu 1 szt.liść czarnej porzeczki 3-4 szt.liść wiśni 5 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj solankę do pomidorów. Rozpuścić sól i cukier w wodzie, doprowadzić do wrzenia i ostudzić.
Krok 2
Aby pomidory były smaczne, weź wszystkie aromatyczne zioła, które znajdziesz w ogrodzie. Skład nie jest ważny. Na patelnię włóż chrzan, liście porzeczki i wiśni, gałązki pietruszki, koperek, ząbki czosnku, liść laurowy i ostrą paprykę.
Krok 3
Rozłóż pomidory na warzywach, które należy kilka razy nakłuć wykałaczką w pobliżu łodygi. Ostudzoną solanką zalewamy pomidory. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 1-1,5 dnia. Wtedy możesz spróbować. Następnie przechowywać w lodówce.
UWAGA DO GOSPODARKI
Ponieważ nadzienie jest słone, takie pomidory trwają nie dłużej niż tydzień, po czym nie są już lekko solone.
PRZYDATNE RADY
Aby uzyskać równomierne solenie, zaleca się przyjmowanie pomidorów tej samej wielkości.