Krymski „dżem” z feijoa
Varvara Kupriyanova 08 listopada 20154,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Trudno nazwać to dżemem, bo przygotujemy go w 10-15 minut i nie ugotujemy. Feijoa to owoc o ogromnej zawartości jodu. Smak porównywany jest do połączenia truskawek, ananasa i kiwi. Nie wygląda to wcale apetycznie, ale gdy spróbujesz choćby jednej łyżki, nie będziesz mógł przestać!
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 10 minut Dodać. czas: 2 minutyMikserZamrażanieDeserSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘfeijoa – 1,5 kgmiód – 1 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj owoce i odetnij ogony.
Krok 2
Zmiel owoce w maszynce do mięsa lub blenderze.
Krok 3
Dodaj miód.
Krok 4
Dobrze wymieszaj.
Krok 5
Przełożyć do wysterylizowanych słoików i przechowywać w lodówce.