Konfitura z kiwi i agrestu

Konfitura z kiwi i agrestu

gastronomia 22 czerwca 20070,00Dodaj do ulubionychUdziałKonfitura z kiwi i agrestu Do przepisu

Konfitura doskonale nadaje się do sporządzania deserów i wypieków.

Złożoność: łatwo Kalorie: 154,00 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzinaDeserWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ600 g kiwi3 łyżki. l. syrop marzankowy500 g cukru1 łyżka. l. swada4 łyżki l. sok z cytryny750 g zielonego agrestu Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Kiwi obierz, przekrój wzdłuż na cztery części, a następnie w plasterki. Z agrestu usuń łodygi, kwiatostany i nasiona. Wymieszaj jagody z sokiem z cytryny i zrób z nich puree. Lepiej jest użyć do tego miksera elektrycznego lub blendera. Puree wymieszaj z kiwi, skórką z cytryny i cukrem. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Gotuj na dużym ogniu przez 1 minutę. Następnie zdejmij z ognia, dodaj syrop i od razu przelej do wcześniej przygotowanych słoików. Zamknij szczelnie pokrywki i zwiń.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja