Konfitura z bakłażana z imbirem i czekoladą

Konfitura z bakłażana z imbirem i czekoladą

Ania S 31 sierpnia 2015 r4,40 (5)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzKonfitura z bakłażana z imbirem i czekoladą Do przepisu

Dla prawdziwych smakoszy i lubiących eksperymentować w kuchni proponuję przygotować „Konfiturę z bakłażana z imbirem i czekoladą”. Konfitura idealnie nadaje się do tostów i dojrzałych serów.

Złożoność: łatwo Porcje: 4KonserwowanieKolacjaKolacjaPustySKŁADNIKI NA 4 PORCJI1 kg bakłażanów800 g cukru300 ml wody50 g imbiru1 cytryna250 g gorzkiej czekolady (75% kakao) Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz bakłażany, a miąższ pokrój w kostkę.

Krok 2

Zetrzeć imbir

Krok 3

Do rondelka wlać 300 ml wody, dodać cukier. Gdy syrop cukrowy się zagotuje, dodaj bakłażana i imbir. Gotować przez 1 godzinę.

Krok 4

Do gorącej konfitury wlać sok z cytryny i wymieszać. Drobno posiekaj czekoladę. Dodać czekoladę i energicznie mieszać, aż się rozpuści.

Krok 5

Użyj blendera, aby wszystko zmiksować. Dżem włóż do słoików z hermetycznymi pokrywkami, zamknij i sterylizuj przez 15 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja