Konfitura z aronii z gruszkami i orzechami włoskimi

Konfitura z aronii z gruszkami i orzechami włoskimi

Yuna 25 września 2021 r5.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałKonfitura z aronii z gruszkami i orzechami włoskimiKonfitura z aronii z gruszkami i orzechami włoskimi Do przepisu

Bardzo smaczny i aromatyczny dżem! Zimą będziesz się nim delektować przy filiżance herbaty i wspominać piękne dni.

Złożoność: łatwo Porcje: 1GotowanieDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘaronia (aronia) 600 grgruszki 300 grorzechy włoskie 100 grcukier 800 gr Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Gruszki przekrój na pół i usuń nasiona. Pokrój na kawałki i dodaj połowę cukru. Pozostaw na kilka godzin, aby puścił sok. Orzechy włoskie obieramy, siekamy na duże kawałki i podgrzewamy na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej do momentu, aż zaczną wydzielać zapach.

Krok 2

Gdy wypuści dużo soku gruszkowego, postaw patelnię na ogniu i rozgrzej. Dodajemy umytą aronię i doprowadzamy do wrzenia. Gotuj przez 5 minut i wyłącz ogrzewanie. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Wykonaj takie manipulacje jeszcze trzy razy.

Krok 3

Gdy zagotujemy się po raz ostatni, na patelnię wrzucamy kawałki orzechów włoskich i wszystko razem zagotowujemy. Umieść dżem w suchych, wysterylizowanych słoikach i przechowuj.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja