Konfitura z agrestu i banana

Konfitura z agrestu i banana

gastronomia 22 czerwca 20070,00Dodaj do ulubionychUdziałKonfitura z agrestu i banana Do przepisu

Oryginalna konfitura dla miłośników żelowanych dżemów.

Złożoność: łatwo Kalorie: 96,78 kcal/porcję Porcje: 40 Gotowanie: 1 godzina Używany: 0,38 g/0,06 g/24,18DeserWegetarianizmSKŁADNIKI NA 40 PORCJI500 g agrestu2 gałązki świeżej mięty2 duże banany750 g cukru0,5 szklanki rozpuszczonej żelatyny4 łyżki l. likier miętowy Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Agrest obierz i rozgnieć. Do jagód dodać liście mięty, cukier i żelatynę, przykryć pokrywką i pozostawić do zaparzenia na noc.

Krok 2

Banany pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z agrestem, odstawić na kolejną godzinę, następnie gotować 4 minuty. Dodaj likier miętowy. Rozdzielić do słoików. Zakręcić, odwrócić i nałożyć na pokrywki na 15 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja