Kompot wiśniowy w powolnej kuchence

Kompot wiśniowy w powolnej kuchence

gastronomia 10 września 2013 r Do przepisu

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 15 minutGotowanieDrinkSzybkoSKŁADNIKI NA 2 PORCJE900 g wiśni 1 litr wody 300 g cukru Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar i składniki.

Krok 2

Słój dokładnie umyj, zalej wrzątkiem i wytrzyj do sucha. Wiśnie posortować, usunąć szypułki, dokładnie opłukać, ułożyć na ręcznikach papierowych i pozostawić do wyschnięcia. Napełnij słoik jagodami. Aby jak najściślej przylegały do ​​siebie, słoiczkiem należy potrząsać podczas napełniania.

Krok 3

Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C, zagotuj wodę z cukrem i gotuj przez 5 minut. Syrop wlać do słoika z wiśniami. Poziom syropu powinien znajdować się 2 cm poniżej górnej krawędzi słoika.

Krok 4

W tym samym trybie zagotuj wodę w misce multicookera. Włóż słoik z kompotem i sterylizuj przez 10 minut. Zamknąć wysterylizowaną pokrywką. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja