Do przepisu
Ten przepis na kompot z wiśni i czerwonych porzeczek jest absolutnie uniwersalny – można go rozmawiać, ale nie można teraz czekać na zimę i wypić go. Lekko kwaśne, z pikantnymi nutami, kompot jest bardzo dobry w upale.
Złożoność: łatwo Kalorie: 124,77 KCAL/część Porcje: 12 Gotowanie: 30 min Dodatkowy. czas: 12 godzin Używany: 0,37 g/0,19 g/30,14GotowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaKompotyDrinkWegetarianizm: ściśleWegetarianizmUrodzinyPiknikSzybkoBufetSkładniki 12 porcji300 g czerwonych porzeczek300 g wiśni3 litry wody pitnej300 g cukru1 kij cynamonu Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekran
Krok 1
Usuń porzeczki z gałązek, usuń nasiona z wiśni, do woli.
Krok 2
Doprowadź 3 litr wody z cukrem, dodaj jagody i cynamon, ponownie zagotuj kompot, wyjmij z ciepła, ostygnie i pozwól mu zaparzyć w lodówce, 8-12 godzin.
Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. Źródło: „Gastronon” #Cinnamon #Cherry #furtish #cook #compotPodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych