Kanapka Lavash z wędzonym halibutem

Kanapka Lavash z wędzonym halibutem

Kanapka Lavash z wędzonym halibutem

gastronomia 14 czerwca 2022 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz

W tej przystawce chleb pita potrzebny jest jedynie do eleganckiego udekorowania nadzienia. Pachnący wędzony halibut z twarogiem i chrupiącymi plasterkami ogórka – z tą rybą na pewno spełnią się wszystkie Twoje życzenia!

Kanapka Lavash z wędzonym halibutem

Jak gotować:

1. Posiekaj 1 łodygę zielonej cebuli i połowę małej pęczka pietruszki tak drobno, jak to możliwe.

2. Wymieszaj 100 g twarogu z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem.

3. 1 chrupiący ogórek pokroić w cienkie plasterki, dodać sól i pieprz.

4. Kawałek lawaszu o wymiarach 20×30 cm posmaruj twarogiem, ułóż na nim plasterki ogórka.

5. Na ogórkach ułożyć 60–70 g plastrów wędzonego halibuta bez skóry.

6. Posyp sokiem z cytryny i zwiń w bułkę.

Zamiast halibuta można użyć:

  • ryba maślana
  • wędzona makrela
  • wędzony sum
  • wędzony filet z kalmara

Wędzone kalmary, wędzona makrela, ryba maślana
Wędzone kalmary, wędzona makrela, ryba maślana
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #kanapki #halibutPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja