Kanapka Lavash z wędzonym halibutem
gastronomia 14 czerwca 2022 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz
W tej przystawce chleb pita potrzebny jest jedynie do eleganckiego udekorowania nadzienia. Pachnący wędzony halibut z twarogiem i chrupiącymi plasterkami ogórka – z tą rybą na pewno spełnią się wszystkie Twoje życzenia!
Jak gotować:
1. Posiekaj 1 łodygę zielonej cebuli i połowę małej pęczka pietruszki tak drobno, jak to możliwe.
2. Wymieszaj 100 g twarogu z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem.
3. 1 chrupiący ogórek pokroić w cienkie plasterki, dodać sól i pieprz.
4. Kawałek lawaszu o wymiarach 20×30 cm posmaruj twarogiem, ułóż na nim plasterki ogórka.
5. Na ogórkach ułożyć 60–70 g plastrów wędzonego halibuta bez skóry.
6. Posyp sokiem z cytryny i zwiń w bułkę.
Zamiast halibuta można użyć:
- ryba maślana
- wędzona makrela
- wędzony sum
- wędzony filet z kalmara
Wędzone kalmary, wędzona makrela, ryba maślana
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #kanapki #halibutPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych