Jak przygotować pyszną galaretkę z mięsa, ryb lub drobiu
gastronomia 22 marca 2021 r5,00 (5)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz
Jak wiadomo, nie każda gospodyni domowa potrafi dobrze ugotować galaretkę i czas rozwiązać ten problem raz na zawsze! Przygotuj galaretkę przejrzystą jak łza z szynki, kurczaka czy ryby, która będzie ozdobą każdego stołu zarówno w dni powszednie, jak i od święta.
Różne galaretki
Różne galaretki wołowe i krewetkowe to najodpowiedniejsza przystawka na świąteczny stół. Przygotowuje się ją według tej samej zasady, co galaretę z jednego rodzaju mięsa lub ryby. A do podzielenia go na porcje potrzebne będą małe foremki, na przykład na muffinki.
Różne porcje galarety
Na ratunek makaron z kurczakiem
Galareta z kurczaka to zimna przystawka, zwykle przygotowywana na świąteczny stół. A jeśli dodasz do tej galarety delikatną pastę, okaże się to bardzo niezwykłe. Goście będą zachwyceni, bez wątpienia.
Galarecie z kurczaka i makaronu
Galaretka z pieczonym okrokem – dwa w jednym
Przygotowanie galarety z szynki jest dość pracochłonne, ale zjada się ją dość szybko. Ale możesz go przygotować dzień lub dwa przed uroczystością: ta zimna przekąska jest doskonale przechowywana w lodówce i nie straci w tym czasie ani smaku, ani wyglądu.
Galareta szynkowa
Ochota na słodycze
Karp ma słodkawe mięso, więc nie zdziw się obecnością miodu i rodzynek w przepisie. Aby osłabić smak tej „słodkiej pary”, do bazowego bulionu na karpia w galarecie dodaliśmy sok z cytryny. Nawiasem mówiąc, nie usuwaj skóry z filetu rybnego – dzięki temu danie będzie wyglądać znacznie ciekawiej.
Karp w galarecie z miodem
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #galaretka #galaretka z kurczakaPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość
Brak komentarzy
Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych