Gdzie dodać kukurydzę konserwową, żeby była jeszcze smaczniejsza

Gdzie dodać kukurydzę konserwową, żeby była jeszcze smaczniejsza

Mówią, że puszka została wynaleziona za czasów Napoleona Bonaparte i nawet trochę nam przykro, że cesarz nie wiedział, jak wspaniałe mogą być warzywa w puszkach. Zwłaszcza kukurydza – wydaje się, że jest o wiele smaczniejsza i słodsza na świeżo.

Naleśniki: kukurydziana + starte ziemniaki, marchewka i cukinia + mąka

Placuszki kukurydziane
Placuszki kukurydziane

Zupa: kukurydza + prażona cebula + czosnek + ziemniaki + mleko

Zupa kukurydziana
Zupa kukurydziana

Sałatka: kukurydza + słodka papryka pokrojona w kostkę + cienko pokrojony seler + pomidorki koktajlowe + dressing z oliwy z oliwek

Sałatka kukurydziana
Sałatka kukurydziana

Na gorąco: 1 puszka całej kukurydzy + 1 puszka gładkiego puree kukurydzianego + masło

Na gorąco: z kukurydzą
Na gorąco: z kukurydzą

Polenta: kukurydza + prawie gotowa gorąca polenta + mascarpone

Polenta z kukurydzą
Polenta z kukurydzą
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #kukurydza konserwowaPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja