Fascynujące Sekrety Marynowania i Pieczenia Buraków

Marynowane pieczone buraki

Marynowane pieczone buraki Marynowane pieczone buraki Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 119,39 kcal/porcję Porcje: 6 Gotowanie: 1 godzina 30 minut Używany: 1,46 g/8,59 g/8,07PiekarnikPieczenieMarynowanieKolacjaPustySKŁADNIKI NA 6 PORCJI5-6 buraków średniej wielkości o łącznej masie 450-500 g 5 łyżek. ocet winny czerwony 3 łyżki. l. bezwonny olej roślinny 1 łyżka. l. musztarda z ziarnami 1 łyżeczka. miód ½ łyżeczki. sól ½ łyżeczki. świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżeczka. liście świeżego tymianku (opcjonalnie) Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Buraki umyj pędzelkiem, zawiń w folię i piecz w piekarniku przez około godzinę w temperaturze 180-200 C, a następnie pozostaw w schłodzonym piekarniku. Ostudzić, obrać i pokroić w cienkie plasterki lub plasterki po 6-8 sztuk.

Krok 2

Do marynaty wymieszaj ocet, sól, miód i musztardę, wlej olej roślinny i lekko ubij widelcem lub trzepaczką. Doprawiamy czarnym pieprzem, dodajemy listki tymianku, mieszamy.

Krok 3

Włóż pokrojone buraki do miski z marynatą i wymieszaj, aby każdy plasterek był nią pokryty. Przykryj miskę folią spożywczą i pozostaw w temperaturze pokojowej na godzinę, a następnie włóż do lodówki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja