Dżem z kiwi i cytryny

Dżem z kiwi i cytryny

gastronomia 06 kwietnia 20114,75(4)Dodaj do ulubionychUdziałDżem z kiwi i cytryny Do przepisu

Dżem dla miłośników słodko-kwaśnych dżemów.

Złożoność: łatwo Kalorie: 204,22 kcal/porcję Porcje: 20 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 0,56 g/0,31 g/50,23GotowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 20 PORCJIcytryna – 1 szt.cukier – 900 gkiwi – 1 kgsok z 1 cytryny Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cytrynę dokładnie umyj pędzelkiem i pokrój w cienkie plasterki. Umieścić w rondelku razem ze 100 g cukru i 100 ml wody. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 2

Kiwi obierz, pokrój w plasterki i włóż do rondla z plasterkami cytryny. Dodać sok z cytryny i pozostały cukier. Doprowadzić do wrzenia. Przelać do ceramicznej miski i pozostawić na noc w temperaturze pokojowej.

Krok 3

Następnego dnia przełóż dżem z powrotem na patelnię, ponownie zagotuj i gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Wlać do wysterylizowanych słoików i ostudzić. Następnie zamknij i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja