Dżem wiśniowy w powolnej kuchence

Dżem wiśniowy w powolnej kuchence

gastronomia 10 września 2013 r Do przepisu

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutGotowanieDeserSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg wiśni 1,2 kg cukru Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar i składniki.

Krok 2

Umyj wiśnie, usuń łodygi. Za pomocą drewnianej wykałaczki przebij każdą jagodę w kilku miejscach.

Krok 3

Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C, zagotuj wodę, dodaj wiśnie. Po 5 minutach Wiśnie odcedzić na durszlaku.

Krok 4

Do miski wlać 1,5 szklanki wody, dodać połowę cukru i doprowadzić do wrzenia. Do wrzącego syropu dodaj wiśnie, wyjmij miskę z multicookera i pozostaw wiśnie na 4 godziny.

Krok 5

Następnie ustawić temperaturę na 130°C, doprowadzić dżem do wrzenia, dodać pozostały cukier i gotować przez 20 minut. Wlać dżem do wyparzonych słoików, zamknąć i przechowywać.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja