Dżem „Śliwka w czekoladzie”

Dżem „Śliwka w czekoladzie”

Elena Iwanowa 05 września 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział3KomentarzPrzygotowanie dżemu „Śliwka w czekoladzie”Dżem „Śliwka w czekoladzie”Przygotowanie dżemu „Śliwka w czekoladzie”Dżem „Śliwka w czekoladzie” Do przepisu

Smak dżemu przypomina smak suszonych śliwek w cukierkach czekoladowych. Gęsty, nasycony kolor, czekoladowo-śliwkowy smak… A jeśli polejemy tym dżemem twarożek czy lody – mmmm – pycha, jednym słowem po prostu radość smaku i błogości.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 504,76 kcal/porcja Porcje: 12 Używany: 2,23 g/6,38 g/109,82GotowaniePustySKŁADNIKI NA 12 PORCJIśliwka 2 kgczekolada 200 gcukier 1 kgkoniak 2 łyżki. l.cukier waniliowy 2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj śliwki i osusz. Podziel na 2 połówki. Usuń nasiona.

Krok 2

Włożyć do miski do zrobienia dżemu. Dodać cukier (500 g) i odstawić na noc. Śliwki dadzą sok.

Krok 3

Rano dodaj kolejne 500 g cukru. Podpalić, zagotować i gotować 15 minut, mieszając. Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić, aby śliwki wchłonęły sok.

Krok 4

Następnie ponownie podpal ogień, dodaj 2 torebki cukru waniliowego, gotuj przez 15 minut. Pozwól ostygnąć.

Krok 5

Połóż dżem na ogniu po raz trzeci, dodaj 100 g czekolady i koniaku. Mieszaj i gotuj przez kolejne 15 minut.

Krok 6

Gorący dżem włóż do wysterylizowanych słoików i zamknij je. Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja