Dżem jabłkowy z cynamonem

Dżem jabłkowy z cynamonem

nadiaglukhova 28 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 1GotowanieKonserwowanieŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg jabłek1,3 kg cukru kryształu3 szklanki wody2-3 laski cynamonu Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyte jesienne jabłka pokroić w plasterki, posypać cukrem granulowanym i odstawić na 10 godzin.

Krok 2

Następnie dodaj 3 łyżki. wodę i laskę cynamonu i gotować w 3-4 partiach przez 5-10 minut. Po każdym gotowaniu odstaw dżem na co najmniej 10 godzin.

Krok 3

Gdy będzie gorące, przełóż je do sterylnych słoików z żelaznymi zakrętkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja