Dżem jabłkowy z cynamonem
nadiaglukhova 28 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 1GotowanieKonserwowanieŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg jabłek1,3 kg cukru kryształu3 szklanki wody2-3 laski cynamonu Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyte jesienne jabłka pokroić w plasterki, posypać cukrem granulowanym i odstawić na 10 godzin.
Krok 2
Następnie dodaj 3 łyżki. wodę i laskę cynamonu i gotować w 3-4 partiach przez 5-10 minut. Po każdym gotowaniu odstaw dżem na co najmniej 10 godzin.
Krok 3
Gdy będzie gorące, przełóż je do sterylnych słoików z żelaznymi zakrętkami.