Dżem jabłkowy „Pyatiminutka”

Dżem jabłkowy „Pyatiminutka”

Elena Dawidowa 23 sierpnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzepis na dżem jabłkowy „Pięć minut”Dżem jabłkowy „Pyatiminutka”Przepis na dżem jabłkowy „Pięć minut”Dżem jabłkowy „Pyatiminutka” Do przepisu

Przygotowanie tego dżemu jest łatwe i nie wymaga długiego stania przy kuchence. W ten sposób możesz przygotować dowolny dżem jagodowy.

Złożoność: łatwo Kalorie: 108,36 kcal/porcję Porcje: 83 Używany: 0,11 g/0,11 g/26,62GotowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaKolacjaDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetUrodzinyŚwięto dzieciKarnawałPiknikSKŁADNIKI NA 83 PORCJIjabłka 2,2 kgcukier 2 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Z jabłek usuń gniazda nasienne, pokrój je w plasterki, włóż do rondla z grubym dnem i zasyp cukrem. Pozostaw na 30 minut, jabłka powinny dać sok.

Krok 2

Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez 5-10 minut. Zdjąć z ognia, aż ostygnie (możliwe przez całą noc).

Krok 3

Powtórz procedurę jeszcze 2-3 razy. Ostatnim razem możesz gotować dłużej, około 30 minut Przełóż dżem do wyparzonych słoików i zamknij.

Krok 4

Dzięki tej metodzie gotowania jabłka nie są gotowane, ale pozostają plasterki, a jagody pozostają w całości.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja