Dżem jabłkowy „Pyatiminutka”
Elena Dawidowa 23 sierpnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Przygotowanie tego dżemu jest łatwe i nie wymaga długiego stania przy kuchence. W ten sposób możesz przygotować dowolny dżem jagodowy.
Złożoność: łatwo Kalorie: 108,36 kcal/porcję Porcje: 83 Używany: 0,11 g/0,11 g/26,62GotowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaKolacjaDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetUrodzinyŚwięto dzieciKarnawałPiknikSKŁADNIKI NA 83 PORCJIjabłka 2,2 kgcukier 2 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Z jabłek usuń gniazda nasienne, pokrój je w plasterki, włóż do rondla z grubym dnem i zasyp cukrem. Pozostaw na 30 minut, jabłka powinny dać sok.
Krok 2
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez 5-10 minut. Zdjąć z ognia, aż ostygnie (możliwe przez całą noc).
Krok 3
Powtórz procedurę jeszcze 2-3 razy. Ostatnim razem możesz gotować dłużej, około 30 minut Przełóż dżem do wyparzonych słoików i zamknij.
Krok 4
Dzięki tej metodzie gotowania jabłka nie są gotowane, ale pozostają plasterki, a jagody pozostają w całości.