Dżem gruszkowy z winem gałkowym muszkatołowym w powolnej kuchence
gastronomia 10 sierpnia 2013 Do przepisu
Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 1 godzinaPustySKŁADNIKI NA 2 PORCJE2 kg gruszek 300 ml wina muskatowego 700 g cukru 3 pąki goździków 0,5 łyżeczki. cynamon mielony Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj wolnowar i składniki.
Krok 2
Gruszki umyć, pokroić na 4 części i usunąć rdzeń. Gruszki pokroić na małe kawałki.
Krok 3
Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 130°C, włóż gruszki do miski, zalej winem, dodaj goździki i gotuj przez 15 minut.
Krok 4
Gruszki przetrzyj przez sito, wraz z bulionem włóż ponownie do miski, dodaj cukier i cynamon. Gotuj przez 20 minut w tym samym trybie.
Krok 5
Dżem gruszkowy z winem z gałki muszkatołowej jest gotowy. Lekko ostudzić i rozlać do czystych słoików. Zamknij i przechowuj.