Dżem-galaretka z borówek
Swietłana 05 września 20105,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 156,56 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 15 minut Używany: 0,39 g/0,28 g/38,57GotowanieKuchnia rosyjskaDżemDeserGalaretaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmNa świątecznym stoleBoże NarodzenieSKŁADNIKI NA 4 PORCJEBorówki Borówki – 2,5 lkgcukier – 1,5 kgwoda – 0,5 l Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
1. W rondelku połączyć borówkę z wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut. 2. Umieść patelnię w zimnej wodzie. Ciągle mieszając, stopniowo dodawać cukier. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści. 3. Powstały dżem włóż do słoików. Kiedy ostygnie, będzie jak galaretka. Smacznego!