Chrupiące pikantne warzywa

Chrupiące pikantne warzywa

gastronomia 13 lutego 2017 rMarynowane warzywa Do przepisu

Te chrupiące, pikantne warzywa trudno nazwać „przygotowanymi”. Po prostu nie mają czasu, aby stać się jednym, nawet chowając się przed zjadaczami w słoiku. Tę przystawkę idealnie nadaje się do przygotowania późną jesienią, zimą i wiosną, kiedy nie ma jeszcze świeżych warzyw z ogrodu.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 7 godzinMarynowaniePustyPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 duży korzeń daikon 2 duże marchewki 2 duże długie ogórki 2 słodka papryka 2-4 duże czerwone chilli 2 duże czerwone cebule 1 główka czosnku 100 ml octu ryżowego lub białego wina 2 łyżki. l. cukier0,5 łyżeczki mielona kurkuma 1 laska cynamonu 4 pudełka kardamonu 5 pączków goździków 1,5 łyżki. l. sól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie opłucz i osusz. Obierz daikon i marchewkę za pomocą noża do obierania. Miąższ pokroić w długie, niezbyt grube, ale nie cienkie paski.

Krok 2

W razie potrzeby obierz ogórki (jeśli skórka jest gruba i bardzo twarda), ale mieszanka będzie wyglądać piękniej, jeśli ogórki nie zostaną obrane. Ogórek pokroić ukośnie w kostkę.

Krok 3

Usuń łodygi ze słodkiej papryki, przekrój paprykę na pół i wytnij nasiona z białymi błonami. Miąższ pokroić w takie same paski jak daikon i marchewka.

Krok 4

Obierz cebulę i pokrój ją wzdłuż w długie piórka. Czosnek podziel na ząbki i obierz.

Krok 5

Chili pokroić w pierścienie. Jeśli nie lubisz zbyt ostrego, usuń nasiona i błony. Jeśli je lubisz, zapisz je i dodaj później do marynaty.

Krok 6

Wszystkie warzywa umieść w misce. Do marynaty wymieszaj ocet, sól, cukier i wszystkie przyprawy. Warzywa zalewamy marynatą, dokładnie mieszamy, przykrywamy miskę folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na co najmniej 6 godzin. Od czasu do czasu mieszamy zawartość miski.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja