Bransoletka Sałatka Granat z Tuńczykiem

Bransoletka Sałatka Granat z Tuńczykiem

Anioł Księżyc 6 grudnia 2023 r5.00(2)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu

Jeśli uważasz, że Sałatka Bransoletka Granatowa z Tuńczykiem jest sprzeczna ze wszystkimi „prawami kulinarnymi”, po prostu sprawdź nasz przepis w akcji i upewnij się, że taka wersja istnieje. W końcu to danie składa się z kurczaka, mięsa, a nawet języka, więc ryba nie jest czymś niezwykłym. Znacząco przyspiesza także proces gotowania, ponieważ używamy tuńczyka z puszki, którego wystarczy wyjąć z puszki. Cóż, istota sałatki pozostaje niezmieniona: ryby, gotowane warzywa i świeża cebula są krojone i układane warstwami w kształcie pierścienia, z których każdy jest pokryty majonezem. Na wierzchu posypane są pestki granatu, które nie tylko ozdabiają danie, ale także nadają mu wyrafinowanej kwaskowatości.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 242,97 kcal/porcję Porcje: 6 Gotowanie: 20 minut Dodać. czas: 3 godziny Używany: 10,26 g/14,91 g/16,92SałatkaWegetarianizmSKŁADNIKI NA 6 PORCJIburaki – 250 gziemniaki – 250 gmarchewka średniej wielkości – 250 gcebula – 150 ggranat – 1 szt.tuńczyk w puszce – 180–220 gmajonez – 150 – 200 gwarzywa do dekoracji – do smakusól, świeżo zmielony czarny pieprz – do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki na sałatkę. Buraki, marchewkę i ziemniaki na sałatkę dokładnie umyj pędzelkiem. Gotuj oddzielnie, aż do całkowitego ugotowania. W przypadku buraków zajmie to około dwóch godzin, w przypadku ziemniaków i marchwi – około pół godziny. Całkowicie ostudź.

Krok 2

Ziemniaki, marchewkę i buraki na sałatkę obrać, następnie zetrzeć je pojedynczo na grubej tarce do trzech różnych misek. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Tuńczyka ułóż na talerzu i zmiksuj.

Krok 3

Umyj granat, pokrój go i wybierz z niego nasiona. Weź płaski duży talerz. Umieść szklankę na środku. Złóż sałatkę. Na szkle ułóż warstwę startych ziemniaków, dodaj odrobinę soli i pieprzu. Nasmaruj majonezem.

Krok 4

Następnie ułóż rybę i wygładź ją. Ponownie posmaruj majonezem. Na wierzchu rozłóż posiekaną cebulę. Pokryj cienką warstwą majonezu. Następnie dodaj startą marchewkę, rozprowadzając ją możliwie równomiernie. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 5

Nasmaruj majonezem. Rozłóż buraki równą warstwą. Nasmaruj majonezem. Następnie posypać pestkami granatu i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby warstwy nasiąkły majonezem.

Krok 6

Wyjmij sałatkę z bransoletki z granatów z lodówki. Bardzo ostrożnie wyjmij szybę ze środka. Udekoruj sałatkę zielonymi liśćmi do smaku i podawaj.

UWAGA DO GOSPODARKI

Czasami przygotowanie takiej sałatki zatrzymuje się na warstwie buraków i wkłada do lodówki w celu namoczenia. Nasiona granatu umieszcza się bezpośrednio przed podaniem, aby wyglądały świeżo.

PRZY OKAZJI

Do Bransoletki Granatowej z Sałatką Z Tuńczyka możesz dodać orzechy włoskie: dodadzą potrawie ciekawszej konsystencji. Lekko je podsmażamy, siekamy, mieszamy z burakami i niewielką ilością majonezu, a następnie rozprowadzamy w osobnej warstwie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja