Żurawina w cukrze pudrze

Żurawina w cukrze pudrze

gastronomia 16 października 2016 rŻurawina w cukrze pudrzeŻurawiny w cukrzeŻurawina w cukrze pudrzeŻurawiny w cukrze Do przepisu

To taki klasyk gatunku – jak lizaki Monpasier czy cukierki „Misie na Północy” – że nie trzeba o tym mówić. Po prostu usiądź przed telewizorem i jedz – jedna po drugiej, jedna po drugiej…

Złożoność: przeciętny Porcje: 2 Gotowanie: 2 godziny 30 minutDeserWegetarianizm: OvoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJERozpocznij gotowanie na 2-3 godziny przed podaniem1 kg świeżej żurawiny 2 białka jaj 1 kg cukru pudru Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Będziesz potrzebował dużych, dojrzałych jagód. Oczyść je z gałązek i liści i bardzo dobrze wysusz.

Krok 2

Białka lekko ubić widelcem i wymieszać z żurawiną.

Krok 3

Jagody umieść na sicie i poczekaj, aż nadmiar białka odcieknie.

Krok 4

Żurawinę obtaczamy porcjami w cukrze pudrze, suszymy na pergaminie przez 2-3 godziny i przekładamy do kartonowych pudełek.

PRZY OKAZJI

Żurawiny w cukrze świetnie nadają się do przygotowania razem z dziećmi. Oprócz żurawiny można „przechowywać” borówki w cukrze pudrze – ale tylko te największe i najbardziej dojrzałe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja