Zupa ziemniaczana z tofu i mlekiem kokosowym

Do przepisu

Chowder to pożywna amerykańska zupa, najczęściej przygotowywana z bulionu rybnego. Jeśli jednak nie masz pod ręką ryb ani owoców morza, możesz szybko stworzyć wersję wegetariańską z tofu, która jest tak samo pożywna, jak smakuje.

Złożoność: łatwo Kalorie: 411,38 kcal/porcję Porcje: 6 Gotowanie: 35 minut Używany: 6,34 g/31,95 g/24,96GotowanieKuchnia amerykańskaKolacjaKolacjaBulionDrugie danieDanie pierwszeZupaWegetarianizm: ŚciśleSzybkoSKŁADNIKI NA 6 PORCJI500 g ziemniaków1 duża cebula1 mała główka selera600ml mleka kokosowego100 g tofu4 łyżki l. oliwa z oliwek2 łyżki l. mąka1 łyżka. l. Musztarda Dijon1 łyżeczka Sos Worcestershire1 łyżeczka curry w proszkusólświeżo zmielony biały pieprzkolendra do podania Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ziemniaki i seler obierz i pokrój w drobną kostkę. Warzywa włożyć do rondelka, zalać wrzątkiem tak, aby warzywa były ledwo przykryte, ponownie zagotować, dodać sól i gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości około 15–20 minut.

Krok 2

Podczas gotowania warzyw obierz i pokrój cebulę w drobną kostkę. W głębokim rondlu o grubym dnie podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.

Krok 3

Cebulę posypać mąką i smażyć jeszcze kilka minut. Wlać mleko kokosowe, cały czas mieszając, aby uniknąć grudek. Dodać musztardę, curry i pieprz, smażyć 3-5 minut.

Krok 4

Dodaj pokrojone w kostkę tofu i sos Worcestershire. Dodaj warzywa. Jeżeli zupa jest za gęsta, dolać więcej bulionu warzywnego. Podgrzewaj, ale nie gotuj! Podawać posypane kolendrą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja