Zupa ziemniaczana z kukurydzą

Do przepisu

To danie po raz kolejny udowadnia, że ​​nawet bez mięsa można przygotować udane danie. Tak, ryby i ptaki też nie są do tego potrzebne. Kupuj wysokiej jakości warzywa, a jeśli chcesz, możesz zastąpić wodę pysznym bulionem warzywnym lub nawet grzybowym. Wierzymy, że poradzisz sobie świetnie.

Złożoność: łatwo Kalorie: 195,05 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 45 minut Używany: 4,69 g/5,58 g/31,15GotowaniePrażenieNa patelniKolacjaDrugie danieZupaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJI200 g kukurydzy konserwowejolej słonecznikowy1 mała cebula3 ząbki czosnku5 dużych ziemniaków1 marchewkapół pomidoranatka pietruszki i/lub kolendra do dekoracjisól i świeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Otwórz kukurydzę i odcedź wodę. Połowę zmiel w blenderze, a drugą połowę zostaw w całości.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek na złoty kolor.

Krok 3

Ziemniaki i marchewkę pokroić w średnią kostkę. Warzywa włożyć do rondla, zalać 1,5 litra wody i doprowadzić do wrzenia. Dodać kukurydzę, podsmażoną cebulę i drobno pokrojonego pomidora. Doprawić solą i pieprzem. Gotuj na średnim ogniu przez około 30 minut, aż ziemniaki będą gotowe. Podawać z drobno posiekanymi warzywami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja