Zupa z wędzonego suma

Do przepisu

Każdy marzył, aby chociaż raz złowić magiczną rybę, aby spełniła wszystkie jego życzenia. Kiedy będziesz czekać, uroczy sum pomoże Ci poczuć się trochę młodziej, bo jest taki zdrowy.

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 40 minutMikserGotowanieKolacjaZupaKarnawałSKŁADNIKI NA 4 PORCJI800 g suma wędzonego na gorąco1 duża główka kopru włoskiego2 duże słodkie papryki (czerwona i żółta)2 duże cebule4 ząbki czosnku1 łyżeczka nasiona kminku300 ml śmietanki 20–30% tłuszczusól, świeżo zmielony czarny pieprzroztopione masło Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Suma pokroić w filety, włożyć skórę i kości do rondla.

Krok 2

Umyj i obierz wszystkie warzywa, a na patelni umieść wszystkie obierki (łącznie z łodygami i „tyłkiem” kopru włoskiego). Zawartość patelni zalać 1 litrem wody, postawić na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia i gotować 30 minut. Odcedź bulion.

Krok 3

Drobno posiekaj cebulę i czosnek. W rondlu o grubym dnie rozgrzej odrobinę oleju i smaż cebulę i czosnek przez 10 minut.

Krok 4

Paprykę słodką pokroić w zgrabne kwadraty i osobno smażyć na patelni na oleju przez 5-7 minut. Odłóż kilka łyżek pieprzu do dekoracji. Pozostałą paprykę przełożyć na cebulę.

Krok 5

Na patelnię dodać posiekany koper włoski i kminek i smażyć 3-4 minuty. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia, dodać połowę miąższu sumowego, gotować 10 minut.

Krok 6

Zupę zmiksuj blenderem, wlej śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Rozgrzej, rozlej do talerzy. Do każdego włóż miąższ rybny i zarezerwowaną smażoną paprykę. Doprawić większą ilością pieprzu i podawać.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja