Zupa serowa z klopsikami

Zupa serowa z klopsikami

gastronomia 23 czerwca 2023 r4,83 (6)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzGarmażeria Do przepisu

Zupę serową z klopsikami można przygotować codziennie, jest prosta w składnikach i szybka w przygotowaniu. A ta pierwsza jest bardzo smaczna, więc Twoim bliskim długo się nie znudzi i będzie prosić Cię o jej powtarzanie. W zupie nie ma bulionu jako takiego, ale klopsiki sprawiają, że danie jest bardziej „syte”. I oczywiście nie możemy nie wspomnieć o ważnej roli serów topionych! Po pierwsze nadaje bogatszego smaku, po drugie sprawia, że ​​konsystencja zupy jest przyjemnie gęsta. Jakiego sera topionego powinienem użyć? Zasadniczo dowolny, ale najlepiej taki, który jest oznaczony zwrotem „do zup”: ten szybko i całkowicie rozpuszcza się w gorącym płynie.

Złożoność: łatwo Kalorie: 563,06 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 45 minut Używany: 25,37 g/40,63 g/23,79ZupaWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 4 PORCJIpulpa wołowa – 200 gpulpa wieprzowa – 200 gczosnek – 1 ząbekcebula – 100 gmarchewka – 100 golej roślinny – 2 łyżki. l.woda pitna – 2,5 lziemniaki – 400 gser topiony – 200 gkoperek – 2 gałązkisól – do smakuświeżo zmielony czarny pieprz – do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj składniki na zupę serową. Na początek przygotuj mielone klopsiki. Obydwa rodzaje mięsa przepuść przez maszynę do mięsa z drobną siatką. Obierz czosnek. Przepuścić przez prasę. Do mięsa dodać sól, pieprz i dokładnie zagnieść mięso mielone. Pozostaw do użycia.

Krok 2

Cebulę do zupy obierz i drobno posiekaj. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na średniej tarce. Na patelni o grubym dnie rozgrzej olej. Dodać przygotowane warzywa i mieszając smażyć na średnim ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Zalać pitną wodą i doprowadzić do wrzenia. Dodaj trochę soli i gotuj przez 5 minut. Z wcześniej przygotowanego mięsa mielonego formuj klopsiki. Włóż je do garnka z wrzącą wodą i warzywami. Gotuj na średnim ogniu przez 5 minut.

Krok 4

Obierz i umyj ziemniaki. Pokrój w plasterki. Dodać do garnka z wodą z klopsikami. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut. Następnie do zupy dodaj ser topiony. Mieszając, doprowadzić do wrzenia.

Krok 5

Posolić i pieprzyć zupę do smaku. Gotuj przez 2 minuty. Wyłącz ogrzewanie. Zostaw zupę na gorącym piecu na 10 minut. Koperek umyj i dobrze wysusz. Drobno posiekaj. Wlać zupę do misek. Posypać koperkiem i podawać.

UWAGA DO GOSPODARKI

Jeśli chcesz, przygotuj zupę serową nie z klopsikami, jak sugeruje przepis, ale z kurczakiem. Okaże się również bardzo smaczne! I całkiem możliwe, że Twoim dzieciom bardziej spodoba się ta opcja.

PRZY OKAZJI

Ziemniaki w zupie serowej z klopsikami można zastąpić kalafiorem lub brokułami. W drugim przypadku kolor naczynia nabierze pięknego zielonkawego odcienia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja