Zupa rybna z sandacza z dymem

Do przepisu

Jeśli zamierzasz ugotować prawdziwą zupę rybną, to oczywiście z ryb rzecznych – zrobi to każdy. Karp i karaś nadadzą bulionowi bogactwa, a delikatny filet z sandacza nada zupie ostateczny wygląd. I nie zapomnij postawić na stole zamrożonego kieliszka wódki i natychmiast go wypić. A drugą wlać do gęstej zupy rybnej. Zróbmy huk!

Złożoność: łatwo Kalorie: 619,45 kcal/porcja Porcje: 2 Używany: 75,74 g/22,06 g/26,55GotowanieKolacjaKolacjaDanie pierwszeZupaUchoWegetarianizm: pescetarianizm23 lutegoSKŁADNIKI NA 2 PORCJERyby rzeczne (karp, karaś) – 1 sztZiemniaki – 100 gCebula – 30 gMarchew – 40 gPomidor – 50 gFilet z sandacza – 80 gWódka – 10 g2 cebulepęczek różnych warzyw1 duża marchewka Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Z ryb rzecznych ugotuj mocny bulion, dodając w piekarniku zioła, prażoną cebulę i marchewkę. Następnie wyjmij rybę i odcedź bulion.

Krok 2

Do przecedzonego bulionu dodać ziemniaki pokrojone w dużą kostkę, cebulę pokrojoną w krążki i marchewkę w kostkę.

Krok 3

Gdy ziemniaki będą już w połowie ugotowane, dodajemy pokrojony w duże kawałki filet z sandacza. Gotuj, aż ryba będzie gotowa, następnie dodaj pokrojone pomidory i wódkę. Doprowadź do smaku – dodaj sól i pieprz. Podawać z filetem z sandacza w garnku.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony przez Iwana Jakowlewa, szefa kuchni kawiarni „Przyjaźń. Manufaktura Żywności”

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja