Zupa rybna z kukurydzą

Zupa rybna z kukurydząZupa rybna z kukurydząZupa rybna z kukurydzą Do przepisu

Tę zupę dobrze jest przyrządzić z białej ryby – dorsza, plamiaka, miętusa lub morszczuka. W razie potrzeby można go zastąpić rasami łososia. Ale biała ryba jest chudsza i biorąc pod uwagę fakt, że zupę przygotowujemy na mleku i śmietanie, okaże się już dość tłusta i treściwa.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 521,09 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 1 godzina Używany: 31,69 g/31,14 g/31,13GotowanieKolacjaBulionZupa23 lutegoSKŁADNIKI NA 4 PORCJI1 średnia cebula4 młode ziemniaki500 g filetu z białej ryby (dorsz, plamiak, morszczuk)3 kłosy młodej kukurydzy80 g boczku2 szklanki bulionu1 szklanka mleka1 szklanka śmietanki 20% tłuszczu1 łyżeczka oliwa z oliweksól, świeżo zmielony czarny pieprz5 gałązek koperku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki obierz, pokrój w średnią kostkę i włóż do zimnej wody. Rybę pokroić na kawałki o wymiarach 2×3 cm. Z kłosów kukurydzy wytnij ziarenka (powinieneś otrzymać około 2 szklanek).

Krok 2

Boczek pokroić na małe kawałki. Umieścić w rondlu z 1 łyżeczką. oliwę i smażymy, aż tłuszcz się wytopi, a boczek będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś boczek na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi.

Krok 3

Cebulę włóż na patelnię i smaż do miękkości. Wlać bulion i mleko i doprowadzić do wrzenia. Dodać ziemniaki i gotować na średnim ogniu przez 10 minut. Następnie dodać kukurydzę, zalać śmietaną, doprowadzić do wrzenia i gotować kolejne 10 minut. Do zupy dodać rybę i boczek, smażyć 5 minut, dodać sól i pieprz. Zdjąć z ognia. Przed podaniem posyp zupę koperkiem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja