Zupa grochowo-soczewicowa z granatem

Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 4GotowanieKolacjaDrugie danieZupaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizm23 lutegoSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJE2 litry wody0,5 łyżki. rozdrobniona soczewica0,5 łyżki. dzielić groszek3 ziemniaki1 marchewka1 cebula1 łyżka. olej słonecznikowy300 g nasion granatusól i przyprawy do smakuzioła i czosnek do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Groch i soczewicę dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka z wrzącą wodą. Dodaj sól i gotuj przez 30 minut.

Krok 2

Obrane ziemniaki pokroić w paski i dodać na patelnię.

Krok 3

Obierz cebulę i drobno posiekaj. Marchewkę pokroić w kostkę.

Krok 4

Smażyć cebulę i marchewkę na oleju słonecznikowym na złoty kolor.

Krok 5

Do zupy dodać smażone warzywa i pestki granatu, wymieszać i gotować do miękkości. Przed podaniem do zupy można dodać zioła i czosnek.

PRZY OKAZJI

Przepis został opracowany i dostarczony przez klasztor Nikolo-Solbinsky.

Angela w porze posiłku!

Nie zapominajcie, że najlepszą przyprawą do potraw jest modlitwa, ona wszystko ozdabia i uświęca. Dokładnie w ten sposób przygotowują jedzenie w klasztorach z modlitwą, dzięki czemu jedzenie okazuje się szczególnie smaczne i zdrowe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja