Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 4GotowanieKolacjaDrugie danieZupaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizm23 lutegoSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJE2 litry wody0,5 łyżki. rozdrobniona soczewica0,5 łyżki. dzielić groszek3 ziemniaki1 marchewka1 cebula1 łyżka. olej słonecznikowy300 g nasion granatusól i przyprawy do smakuzioła i czosnek do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Groch i soczewicę dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka z wrzącą wodą. Dodaj sól i gotuj przez 30 minut.
Krok 2
Obrane ziemniaki pokroić w paski i dodać na patelnię.
Krok 3
Obierz cebulę i drobno posiekaj. Marchewkę pokroić w kostkę.
Krok 4
Smażyć cebulę i marchewkę na oleju słonecznikowym na złoty kolor.
Krok 5
Do zupy dodać smażone warzywa i pestki granatu, wymieszać i gotować do miękkości. Przed podaniem do zupy można dodać zioła i czosnek.
PRZY OKAZJI
Przepis został opracowany i dostarczony przez klasztor Nikolo-Solbinsky.
Angela w porze posiłku!
Nie zapominajcie, że najlepszą przyprawą do potraw jest modlitwa, ona wszystko ozdabia i uświęca. Dokładnie w ten sposób przygotowują jedzenie w klasztorach z modlitwą, dzięki czemu jedzenie okazuje się szczególnie smaczne i zdrowe.