Zupa dyniowa z imbirem i curry

Zupa dyniowa z imbirem i curry

Mój magnes 26 marca 2022 r5,00 (4)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzMój magnes Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 208,93 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 40 minut Używany: 5,77 g/14,74 g/16,23GotowaniePrażenieKolacjaKolacjaDrugie danieDanie pierwszeZupaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJE600 g miąższu dyni4 ząbki czosnku3cm imbiru2 łyżki l. olej roślinny1 cebula1 łyżeczka curryświeżo zmielony czerwony pieprz50 g łuskanych pestek dynisól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy. Obierz imbir i zetrzyj go na drobnej tarce. Miąższ dyni pokroić w dużą kostkę.

Krok 2

W rondlu o grubym dnie rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj dynię i imbir. Mieszając, smażymy przez 5 minut.

Krok 3

Zalać litrem wody i doprowadzić do wrzenia. Dodać curry i dusić na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 4

W czasie przygotowywania zupy na suchej patelni prażymy pestki dyni.

Krok 5

Zmiel zawartość patelni za pomocą blendera zanurzeniowego. Dopraw solą i pieprzem i rozłóż na talerze. Do każdego dodać pestki dyni i podawać na gorąco.

PRZY OKAZJI

Na 100 g: białka 1,55 g (1,94% ZDS)

tłuszcze 4,04 g (4,49%)

węglowodany 3,92 g (2,33%)

kcal 53,97 (3,00%)

NNKT 0,64 g (3,20%)

sód 78,68 mg (5,43%)

cukier ogółem 1,45 g (2,90%)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja