Zrobienie domowego dżemu malinowego bez gotowania – przepis na prosty i szybki deser!

Dżem malinowy bez gotowania

Dżem malinowy bez gotowania Do przepisu

Dżem malinowy bez gotowania to najlepszy sposób na zachowanie cennych witamin na zimę. Najprostszym sposobem jest po prostu zamrożenie jagód. Ale maliny są kapryśne. Tracą słodycz i smak, stają się cierpkie. Do przygotowania herbaty bardziej nadają się suszone jagody. Ale tarte maliny z cukrem są idealną posypką do lodów i wszelkich domowych wypieków, nadają się również jako nadzienie. Sposób siekania jagód jest kwestią gustu. Najłatwiej jest użyć blendera. Ale jeśli chcesz zachować strukturę, możesz ją zmiażdżyć zwykłą tłuczkiem. Gotowy produkt można przechowywać w słoikach w lodówce lub włożyć do zamrażarki.

Złożoność: łatwo Kalorie: 134,55 kcal/porcja Porcje: 33 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 4 godziny Używany: 0,24 g/0,15 g/32,73DeserWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 33 PORCJImaliny – 1 kg cukier – 1 kg Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki na dżem malinowy bez gotowania. Maliny dokładnie posortuj i w razie potrzeby opłucz je, umieszczając je na durszlaku i umieszczając w pojemniku z wodą. Suchy.

Krok 2

Jagody włóż do wygodnego wysokiego pojemnika i zmiel blenderem na jednorodne puree. Możesz też rozgnieść go zwykłym tłuczkiem, którego używasz do robienia puree.

Krok 3

Do pojemnika z malinami dodaj cukier i wstrząśnij, aby go rozprowadzić. Następnie przykryć i pozostawić na 3-4 godziny w temperaturze pokojowej. Ziarna cukru powinny się rozpuścić. Od czasu do czasu mieszaj mieszaninę.

Krok 4

Maliny rozłóż do wyparzonych słoików. Posyp wierzch cienką warstwą cukru, aby zapobiec tworzeniu się pleśni. Zamknąć pokrywkami i przechowywać w lodówce.

UWAGA DO GOSPODARKI

Dżem malinowy bez gotowania, jak każdy deser, okazuje się dość kaloryczny. 100 g produktu zawiera 273 kcal. Dlatego osoby na diecie nie powinny dać się im ponieść.

PRZY OKAZJI

Ile cukru potrzeba na 1 kg malin? Aby przygotować dżem malinowy bez gotowania, zwykle stosuje się stosunek cukru do jagód w stosunku 1:1. Jeśli jagoda jest bardzo kwaśna, można zwiększyć ilość cukru.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja