Żółty dżem śliwkowy

Żółty dżem śliwkowy

Tatiana Neblandinka 27 sierpnia 20154,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzŻółty dżem śliwkowy Do przepisu

Czego oczekujemy od powideł z żółtej śliwki? Zdecydowanie nie ma specjalnego smaku, ale ma okrągły kształt ulubionych owoców pestkowych. Dlatego miłośniczki idealnych kształtów szybko przygotują się na zimę.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘśliwki – 1 kgcukier – 1,5 kgwoda – 0,5 litra Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Żółte śliwki, jeszcze niedojrzałe, nakłuj wykałaczką w kilku miejscach.

Krok 2

Syrop zagotować z wody i cukru.

Krok 3

Gorącym syropem zalej śliwki i odstaw na kilka godzin (do jednego dnia).

Krok 4

Syrop odcedź, podgrzej do wrzenia, zalej śliwki wrzątkiem.

Krok 5

Po kilku godzinach (lub następnego dnia) zostaw dżem do dokończenia gotowania. Usuń piankę.

Krok 6

Dżem jest gotowy, gdy wystudzona kropla nie rozleje się na spodek. Zimny ​​dżem przekładamy do suchych, czystych słoików lub od razu po ugotowaniu zalewamy na gorąco i zamykamy pokrywkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja