Żółte śliwki konserwowane ziołami

Żółte śliwki konserwowane ziołami

Tatiana Neblandinka 28 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzŻółte śliwki konserwowane ziołami Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minutKonserwowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘOdpływ 1 litr lub 3/4 litragałązka mięty (oregano, melisa, tymianek)2 laski goździków3-4 łyżki. l. Sahara Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Niedojrzałe żółte śliwki umyj, nakłuj wykałaczką (najlepiej u nasady, w miejscu, gdzie znajduje się łodyga), przełóż do wysterylizowanych słoików, wypełniając je całkowicie lub do 3/4.

Krok 2

W tym samym czasie do słoika włóż dwa goździki i gałązkę mięty (możesz użyć innych ziół – oregano, melisy, tymianku).

Krok 3

Zagotuj wodę i wlej śliwki do słoika, przykryj pokrywką.

Krok 4

Po 10-15 minutach spuść wodę przez specjalną pokrywkę z otworami.

Krok 5

Ponownie zagotuj wodę, dodając 3-4 łyżki cukru.

Krok 6

Polać śliwkami. Zwiń słoik i zostaw go do góry nogami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja