Zimowa zupa pomidorowa z kuskusem i wołowiną

Zimowa zupa pomidorowa z kuskusem i wołowiną

gastronomia 22 lutego 2022 r4,36 (11)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzZupa pomidorowa z kuskusem i wołowiną Do przepisu

Zupy pomidorowe są zwykle uważane za danie letnie, ale nasza zupa jest idealna również na zimną porę roku. Jego bogaty, pełen przypraw smak i delikatna aksamitna konsystencja nie pozostawi Cię obojętnym. Jesteśmy pewni, że stanie się częstym gościem na Twoim stole.

Złożoność: łatwo Kalorie: 341,08 kcal/porcję Porcje: 5 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 26,91 g/17,81 g/18,92GotowanieKolacjaZupaSKŁADNIKI NA 5 PORCJI400 g pomidorów z puszki, pokruszonych1/4 szklanki kuskusu1 szklanka zielonego groszku1 średnia cebula2 ząbki czosnku1,5 łyżeczki mielona kolendra1 łyżeczka mielony kminek5 gałązek natki pietruszki1 łyżka. l. sok z cytrynyoliwa z oliweksól, świeżo zmielony czarny pieprzNa bulion:700 g pulpy wołowej1 średnia cebula1 średnia marchewka1 łodyga selera2 gałązki pietruszki2 gałązki koperku2 gałązki kolendrysól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Mięso włożyć do rondla, zalać 1,2 litra zimnej wody i doprowadzić do wrzenia. Usuń pianę, zmniejsz ogień i gotuj przez 1 godzinę pod przykryciem. Marchewkę i cebulę obieramy, dodajemy do bulionu, dodajemy seler i zioła. Kontynuuj gotowanie mięsa przez kolejną godzinę. Na koniec dodaj sól. Przełóż mięso na talerz i trzymaj w cieple, odcedź bulion;

Krok 2

Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. W czystym rondlu rozgrzewamy oliwę i smażymy cebulę do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Dodaj czosnek, kolendrę i kminek i kontynuuj smażenie przez 1 minutę. Połóż pomidory, zalej bulionem, zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj zielony groszek, gotuj przez 5 minut. Następnie dodać kuskus, przykryć patelnię pokrywką i zdjąć z ognia, odstawić na 5 minut. Zupę dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Krok 4

Wołowinę pokroić na porcje. Zupę przelej do misek, dodaj mięso i skrop oliwą. Drobno posiekaj liście pietruszki i posyp zupę przed podaniem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja